Een van de sprekers tijdens de Fiber Vakdag 2022

Presentaties en break-out sessies. "Het is de plek waar men elkaar op inhoud écht kan ontmoeten." Deelnemers zijn vaak in hoge mate betrokken bij de sessie.

Fiber Vakdag 2023 Sprekers

Binnen duurzaamheid en innovatie worden door sprekers verschillende thema’s behandeld tijdens vele presentaties en break-out sessies. De sessies worden verzorgd door partners en sponsors van de Fiber Vakdag.

We nodigen u van harte uit om meerdere sessies bij te wonen en actief deel te nemen aan de gesprekken en inhoudelijke discussies over duurzaamheid en innovatie.  

Een aantal thema’s die besproken worden zijn: duurzaamheid door design & sourcing, duurzaamheid door efficiëntie, duurzaamheid door hergebruik en innovatie. 

Wilt u namens uw organisatie een break-out sessies leiden? Dat kan!

OPENING

Andrew van der Haar

Andrew van der Haar

Managing Director FCA

Andrew van der Haar is sinds 1997 actief in de ICT sector. Oprichter van de FCA (Fiber Carrier Association) in 2016. Als voormalig directeur van o.a. Atlantis Data, Datacenter Groningen en Datacenter Almere, zet hij zich in om de digitale infra sector onder de aandacht te brengen. Als organisator van de Fibervakdag ziet hij het als zijn missie om de sector bijeen te brengen.

Stijn Grove

Stijn Grove

Managing Director DDA

Stijn Grove begeeft zich dagelijks in het hart van de Nederlandse digitale economie. Als directeur van de Dutch Datacenter Association (DDA) vertegenwoordigt hij de grootste commerciële datacenters van Nederland. Hij zet zich als directeur van Digital Gateway to Europe tot ver over onze landsgrenzen in als ambassadeur voor de digitale mainport van Nederland.

Sprekers MAIN STAGE

Duurzaamheid door design & sourcing​

Martien Visser

Dr. ir. Martien Visser

Manager Corporate Strategy bij de Gasunie en professor aan de Hanzehogeschool

Martien Visser zal 11 oktober de Vakdag openen. Met zijn populaire Tweets kijkt hij op een scherpe manier naar de Nederlandse energietransitie. Tijdens deze dag zal hij ons vertellen over zijn visie op de huidige energiemarkt. Hoe moeten we vooruit? Hoe zwaar weegt de digitale infrastructuur op deze transitie? Of kan deze sector de energietransitie juist vooruit helpen?

Rudolf van der Berg

Rudolf van der Berg

Senior Consultant bij Stratix

Rudolf van der Berg is partner bij Stratix, het toonaangevende adviesbureau voor telecom en digitale economie in Nederland. Met 20 jaar ervaring in internet, telecom, privacy en online content is hij een graag geziene spreker op ons event. Rudolf heeft meerdere successen behaald op het gebied van telecomregulering. Hij wordt geprezen om zijn snelle denken, harde werk en goede humeur. Hij wordt ook vaak bevraagd door de internationale media over uiteenlopende onderwerpen.

Queeny Rajkowski en Kees Verhoeven

Queeny Rajkowski & Kees Verhoeven

demissionair 2e kamerlid & oud 2e kamerlid

VVD Tweede Kamerlid Queeny Rajkowski*, onder andere actief in de commissie Digitale Zaken en oud Tweede Kamerlid (vorig jaar ook al te gast bij de Fiber Vakdag), en ooit IT-politicus van het jaar, Kees Verhoeven.

De twee gaan met elkaar in gesprek over dé race tegen de klok: digitalisering. Hoe houden we de kloof klein (digitale geletterdheid, onderwijs, internationaal, innovatie)? En hoe vinden zij dat het onderwerp digitalisering geborgd is binnen de politiek?

Sprekers/panelleden BREAK-OUT-SESSIES

Duurzaamheid, innovatie en de toekomst

Feyo Sickinghe

Feyo Sickinghe

Principal Regulatory Counsel bij Bird & Bird

Als Regulatory & Policy Specialist in Tech & Comms heeft Feyo meer dan 20 jaar nationale en internationale ervaring in de sector. Hij combineert diepgaande bedrijfskennis met juridische en regelgevende expertise in huidige en nieuwe Europese wetgeving, zoals de Electronic Communications Code, Digital Markets-regulering, Cybersecurity en meer. Daarnaast is hij voorzitter van Bird & Bird's European Cybersecurity Expert Group.

Jim Zou

Jim Zou

Senior Global Business Development Manager bij Adtran

In 2016 trad Jim Zou in dienst bij ADVA Optical Networking (nu Adtran Networks) in Duitsland. Momenteel leidt hij de opkomende ontwikkelingen binnen Global Business Development en ondersteunt hij wereldwijde de verkoop bij Adtran. Jim Zou is betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe technologieën, productstrategie en is actief in de O-RAN Alliance, ITU-T, CableLabs en industriële MSAs. Eerder leidde hij geavanceerde EU- en nationale onderzoeksprojecten in optische toegang en kwantumbeveiliging. De doctorstitel behaalde hij in 2015 aan de TU Eindhoven.

Janarthanan Sundaram

Janarthanan Sundaram

Managing director bij Bright Access

Janarthanan Sundaram (42) is medeoprichter en managing director van Bright Access, Projectbureau Glasvezel en voorzitter van de FCA. Bright Access is leverancier van zakelijk glasvezel op bedrijventerreinen met een heldere ambitie: de grootste in z’n soort worden. Met een achtergrond en studie (University of Twente) in techniek en een continu streven naar innovatie en groei, staat hij aan de basis van het succes van zijn bedrijf.

Jesse Robbers

Jesse Robbers

Director Industry & Digital Infrastructure bij Quantum Delta Nederland

Jesse Robbers is medeoprichter & lid van het uitvoerend bestuur van Quantum Delta NL (QDNL), als Directeur verantwoordelijk voor Industrie & Digitale Infrastructuur en coördineert de nationale en internationale ontwikkelingen van het Quantum Netwerk. Nationale vertegenwoordiger in de EuroQCI Board, lid van de Onderzoeks- en Innovatieadviesgroep (RIAG) van EuroHPC en adviseur in verschillende Europese Quantum Netwerk initiatieven, zoals de Quantum Internet Alliance (QIA), het Belgische Quantum Netwerk initiatief en vele anderen. Jesse is ook verbonden aan TNO, was medeoprichter van de Nederlandse GAIA-X Hub, CCO bij de Amsterdam Internet Exchange (AMS-IX) en technisch directeur Benelux bij Ericsson Broadcast and Media Services (nu REDBee Media). Hij vervulde verschillende rollen bij KPN. Jesse heeft diverse niet-uitvoerende bestuursfuncties bekleed in organisaties die nieuwe internationale en gezamenlijke industrieontwikkelingen stimuleren, zoals Digital Infrastructure Nederland (DINL), de Dutch Media Hub (DMH) en de Nationale Agenda Quantum Technologie (NAQT).

Erwin Keurhorst

Erwin Keurhorst

Commercieel Manager Energietechniek bij Xelvin

Sinds 2013 is Erwin actief in de arbeidsbemiddeling, met een achtergrond in Sportmanagement en Strategisch Management. Hij heeft een natuurlijke interesse in wat mensen drijft. Vanuit Xelvin is hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de marktgroep Energie en Netwerken. Hier bieden zij klanten in sectoren zoals Energie, Infrastructuur en glasvezel de juiste professionals via zowel detachering als vaste aanstellingen. Ze streven ernaar elkaar te helpen groeien en verbeteren.

In het matchen van technische vraagstukken streeft Erwin naar maatwerk en mensgerichte oplossingen, bij voorkeur in co-creatie. De krapte op de arbeidsmarkt vraagt om gedurfde en ondernemende personeelsoplossingen, zoals International Recruitment en de integratie van opleidingstrajecten tussen verschillende branches. Erwin werkt vanuit ondernemerschap samen om oplossingen te vinden die zowel aan de behoeften van klanten als werkende professionals voldoen.

Niels van der Pluijm

Niels van der Pluijm

Sales Manager bij Gridsz

Sinds 1999 heeft Niels van der Pluijm een prominente rol vervuld binnen de telecommunicatiebranche. Gedurende 12 jaar bekleedde hij de functie van directeur bij Breedband Tilburg, een vooraanstaand glasvezelnetwerk. In het midden van 2023 heeft hij de uitdaging aangenomen als Sales Manager bij Gridsz. Deze organisatie biedt geavanceerde beheersoftware (OSS) aan voor eigenaren en aannemers van glasvezelnetwerken.

Maaike van Kessel

Maaike van Kessel

Practor Digitaal Vakmanschap bij Noorderpoort

Om jongeren enthousiast te maken voor de glasvezelindustrie, moet het onderwijs en het bedrijfsleven goed met elkaar samenwerken. Er wordt samen gekeken naar de beste invulling voor onderwijs die past bij de behoeften van de sector en de student.

Albert Vullers

Albert Vullers

Sales & Business Development Manager bij SPIE Nederland

Albert is sinds 2019 werkzaam bij SPIE, dé multitechnische dienstverlener van Nederland. Hij heeft een frisse blik op de toekomst, met de focus op het groeiende belang van beheer en onderhoud. Als Sales Manager combineert hij het inspelen op de veranderende marktbehoefte met zijn passie voor technologische ontwikkelingen. Hij deelt zijn visie in de paneldiscussie omtrent ‘graven, boren, aanleggen en beheer glasvezelnetwerken’.

Jasper Matthijssen

Jasper Matthijssen

Managing Director bij Stroomkr8

Jasper Matthijssen is de gedreven Managing Director van Stroomkr8, een toonaangevend bedrijf in duurzame energieoplossingen. Met een achtergrond in techniek en een passie voor innovatie, leidt hij het team met vastberadenheid naar een groenere toekomst. Jasper's leiderschap bij Stroomkr8 heeft geresulteerd in baanbrekende projecten die hernieuwbare energie integreren in diverse sectoren. Zijn streven naar duurzaamheid en zijn vermogen om complexe problemen aan te pakken, maken hem een inspirerende kracht in de energie-industrie.

Paul Waszink

Paul Waszink

Advocaat gereguleerde markten en partner bij Bird & Bird (NL) LLP

Als gerenommeerd advocaat heeft Paul jarenlange ervaring met telecommunicatierechtelijke vraagstukken en kennis van diverse sectorspecifieke wet- en regelgeving. ESG is één van zijn grote aandachtsgebieden. Tijdens de conferentie spreekt Paul over de impact van (aankomende) ESG-maatregelen (Environmental Social Governance) voor de datacenter en fiberindustrie. Daarbij staat hij o.a. stil bij de vraag wat ESG is en welke van deze maatregelen relevant zijn datacenter- en fibersector. Moet ESG gezien worden als een obstakel of juist als een kans? Komt de nadruk niet te veel te liggen op rapportage en regeltjes of worden de maatschappelijke uitdagingen nu echt effectief aangepakt?

pannel

Open pannelplek

Doe mee met het gesprek

Ook namens uw organisatie deelnemen aan een panelgesprek? Dat kan!

Het is een mooie kans om ideeën en kennis uit te wisselen met andere toonaangevende experts, bijvoorbeeld over duurzaamheid en innovaties in de branche.

Sander Hins

Sander Hins

Sales Manager bij AVM

Ooit was Sander betrokken bij een lokale glasvezel-intiatief-groep. Inmiddels heeft hij ruim 15 jaar ervaring in de telecomsector. Na diverse ISP's, netwerkoperatoren, een systemintegrator en een hardware vendor, is Sander tegenwoordig de schakel tussen de Nederlandse ISP markt en de Duitse netwerkfabrikant AVM o.a. bekend van de FRITZ!Box.

Ivo Veerman

Ivo Veerman

Sales Director bij Eurofiber Cloud Infra

Ivo Veerman is een ervaren professional met een diverse loopbaan in juridische en zakelijke sectoren. Hij begon als advocaat bij Allen & Overy LLP voor hij in 2006 bij Eurofiber Nederland B.V. begon. Hier klom hij op van Manager Legal & Regulatory tot Sales Director, waar hij strategische partnerschappen ontwikkelde en de zakelijke groei bevorderde. In 2019 werd hij Innovation Officer bij Eurofiber Groep B.V. en in 2023 nam hij de rol van Sales Director op zich bij Eurofiber Cloud Infra B.V. Ivo's carrière is een indrukwekkend voorbeeld van toewijding en groei, waarbij hij voortdurend waarde heeft toegevoegd aan de organisaties waarvoor hij heeft gewerkt.

Lex Nicolai

Lex Nicolai

Founder bij Blue Fiber

Lex Nicolai is oprichter van Blue Fiber. Blue Fiber levert snel internet voor zakelijke gebruikers. Naast zijn functie als Directeur is hij ook bestuurslid van de FCA en maakt zich daar hard voor de fiber sector. Zijn jaren lange ervaring in de telecom, energie en televisie broadcast sector, met de hands on en juridische kennis dat Blue Fiber een toonaangevende onderneming is. Ze zetten zich in om betaalbare verbindingen aan ondernemers te leveren.

Anco Scholte ter Horst

Anco Scholte ter Horst

CEO bij Freedom Internet

In 2019 gaf KPN aan naar een one-brand strategie te gaan en daarmee het bedrijf XS4ALL te beëindigen en op te laten gaan in KPN. Al snel opstand er een petitie en een actiecomité “XS4ALL Moet Blijven” om het unieke bedrijf XS4ALL te behouden. Als oud-medewerker van XS4ALL sloot ik mij bij het actiecomité. Al snel werd duidelijk dat het behouden van XS4ALL moeilijk zou worden en werd er gewerkt aan Plan B: een nieuwe ISP in Nederland die zich uitdrukkelijk inzet voor privacy, veiligheid en kwaliteit. Dat werd in november 2029 het bedrijf Freedom Internet waarin ik als directeur werd aangesteld. Met 1 van de meest succesvolle crowdfundacties in Nederland werd het startkapitaal opgehaald en werden in juni 2020 de eerste klanten aangesloten.

pannel

Open pannelplek

Doe mee met het gesprek

Ook namens uw organisatie deelnemen aan een panelgesprek? Dat kan!

Het is een mooie kans om ideeën en kennis uit te wisselen met andere toonaangevende experts, bijvoorbeeld over duurzaamheid en innovaties in de branche.

Dhieradj Ramanand

Dhieradj Ramanand

Specialist in het leveren van optische producten en oplossingen bij TrueCom

Dhieradj Ramanand is al 20 jaar actief in de ICT-sector. Bij TrueCom is Dhieradj verantwoordelijkheid voor het optische productportfolio, met een specifieke focus op Adtran-oplossingen voor datacenter-interconnect (DCI), metronetwerken en optische toegangsnetwerken.

Edwin Bijl

Edwin Bijl

Kwartiermaker bij Fiber Crew

Edwin is een geboren en getogen Groninger en is als gedreven en bevlogen kwartiermaker en verbinder, betrokken bij diverse ontwikkelingen in de connectiviteitsmarkt en digitaliseringsprojecten. Onder de motto 'samenwerken' is het creëren en versterken van kennis en het eco-systeem een middel om naar een meer effectievere en duurzamere maatschappij te komen. Edwin heeft de afgelopen 30 jaar een Telecom, IT en ICT, DNA opgebouwd in zowel vast, als mobiel en is ervan overtuigd dat het goed inregelen van data, de maatschappij kan versterken en ontzorgen.

Bas Zwartkruis

Bas Zwartkruis

Sales Director bij ZTE Netherlands

Bas Zwartkruis beweegt zich reeds 28 jaar in de ICT markt, waarvan zo'n 18 jaar in dienst bij verschillende Chinese Telco fabrikanten in de Benelux als Duitsland.

Roland Thienpont

Roland Thienpont

IP Product Marketing bij Nokia

Roland Thienpont heeft meer dan 35 jaar ervaring in de netwerk- en data communicatie branche. Op het gebied van software engineering, technologie en productstrategie en product management. Hij is werkzaam als Director IP Division Product Marketing bij Nokia

Patrick van der Valk

Patrick van der Valk

Medeoprichter bij Nextpertise

Patrick is een ervaren netwerkexpert met brede kennis van hardware. Zijn technische expertise in IP-netwerken, gecombineerd met zijn begrip van klantbehoeften, maken hem tot een waardevolle professional. Hij besteedt veel aandacht aan het implementeren van oplossingen met zorg en nauwkeurigheid. Patrick is medeoprichter van Nexpertise, waar hij een belangrijke rol speelt bij het leiden van het bedrijf en het ontwikkelen van strategieën om kennis en expertise op het gebied van netwerken te delen en te benutten.

pannel

Open pannelplek

Doe mee met het gesprek

Ook namens uw organisatie deelnemen aan een panelgesprek? Dat kan!

Het is een mooie kans om ideeën en kennis uit te wisselen met andere toonaangevende experts, bijvoorbeeld over duurzaamheid en innovaties in de branche.

Niels Kamphuis

Niels Kamphuis

Directeur bij VolkerWessels Telecom FttX

Als directeur van VolkerWessels Telecom FttX, houdt Niels zich elke dag bezig met connectiviteit. VolkerWessels Telecom ontwerpt, bouwt en onderhoudt de netwerken waarmee toepassingen die onze samenleving nodig heeft, zijn verbonden. Een bedrijf waar connectiviteit onmisbaar is. Met een achtergrond in de weg- en waterbouw, maakt Niels in 2019 de overstap naar de telecombranche. Sindsdien is hij verantwoordelijk voor FttX, het bedrijfsonderdeel binnen VolkerWessels Telecom, dat zich bezig houdt met de uitrol van glasvezelprojecten voor diverse telecom operators. In vier jaar is FttX meegegroeid met de explosieve groei van glasvezel. Inmiddels is de transitie gestart van bouw en civiele werkzaamheden, naar het realiseren van aansluitingen en beheren van netwerken.

Tim Dalmeijer

Tim Dalmeijer

Commercieel Directeur bij Fiber Crew

Als Commercieel Directeur bij Fiber Crew houdt Tim zich elk dag bezig met het beschikbaar maken van complexe (internet & glasvezel) infrastructuur, voor marktpartijen. Tim is verantwoordelijk voor de commerciële -en strategische richting van Fiber Crew, haar Wholsale kanaal en houdt zich ook bezig met de verdere uitbreiding van het Fiber Crew netwerk.

Tim gebruikt zijn achtergrond in Marketing, Analytics en Product Management, plus zijn voorliefde voor disruptieve bedrijfsmodellen, om bedrijfsmodellen te ontwerpen welke in het teken staan van decentralisatie, transparantie en coöperatie. Bedrijfsmodellen waarmee marktdrempels worden weggenomen, en meer macht terecht komt bij de “kleine” marktpartijen.

Namens uw eigen organisatie een break-out sessie leiden?
Dat kan!

Deelnemers nemen actief deel aan een break-out sessie en zijn vaak in hoge mate betrokken bij het verhaal. Het geeft u de kans om in nauw contact te komen met uw stakeholders. 

Fiber Vakdag 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door:

huawei
NorthC
NH