SPREKERS
Fiber Vakdag 2022

Andrew van der Haar

Andrew van der Haar

Managing Director FCA

Een record aantal aansluitingen is vorig jaar gerealiseerd. Dat is goed nieuws, maar concurrentie op de fysieke laag zorgt ook voor onduidelijkheid. Andrew deelt zijn visie over hoe de glasvezelsector het best kan samenwerken.

Kevin Shortt

Kevin Shortt

Research Project Leader, Optical Communications, Airbus Group

Kevin Shortt werpt een blik op de gevolgen van draadloze laser communicatietechnologie voor de uitbreiding van glasvezelnetwerken tot buiten het aardoppervlak.

Tim Vriend

Tim Vriend

Manager Implementations & Operations AMS-IX

Tim Vriend vertelt alles over hoe AMS-IX met Data Center Interconnect (DCI) efficiënter omgaat met de beschikbare ruimte. Door over te stappen van Dark Fiber naar DCI zijn er minder kabels nodig (90% reductie).

Kirsten Overboom

Kirsten Overboom

Programmacoördinator Digitale Binnenhof Academy

Tijdens deze presentatie wordt ingegaan op de manier waarop de Digitale Binnenhof Academy informatie aanreikt aan de politiek. Maar ook de thema's die centraal stonden en worden nieuwe kansen op gebied van kennisdeling besproken.

Joeri van Bogaert

Joeri van Bogaert

Founder en MD Capabilities BVBA

In Nederland worden enorme bedragen geïnvesteerd in grote glasvezelnetwerken. Maar hoe zit het met de kleinere netwerken of nieuwe initiatieven? Is er nog wel ‘plek’ in de markt gezien de snelle groei van de Nederlandse glasvezelmarkt?

Stijn Grove

Stijn Grove

Managing Director Dutch Data Center Association (DDA)

Hoe zit het met de toekomst van onze digitale infrastructuur? En welke stappen moet Nederland nemen om aan de Europese top te blijven? Stijn en Andrew delen ieder hun visie tijdens deze live-podcast.

michiel wentholt 2

Michiel Wentholt

Bestuurslid Gemeentelijk Platform Kabels en Leidingen (GPKL)

De aanleg van glasvezelnetwerken heeft, mede door de vele aanbieders in de markt, invloed op de inrichting en het gebruik van de openbare ruimte. Als dat niet goed gebeurt, dreigt (maatschappelijke) schade.

2021.05.20 IQ Portretten

Jos Maccabiani

Sr. Business Developer Digital Technology - InnovationQuarter

Ondanks de grote druk op ruimte en energie kiest Zuid-Holland voor een genuanceerde strategie om hun digitale infrastructuur op topniveau te houden. Hoe? Jos Maccabiani geeft u alle inzichten over deze aanpak.

Huug van der Meeren

Senior Sales Leader, Compose

Steeds meer Nederlandse partijen zijn actief in Europese landen om hun kennis/diensten te delen. Maar wat komt daar allemaal bij kijken? In het panelgesprek delen deze partijen hun ervaringen in Europa en welke lessen die ze tot nu toe hebben geleerd.

Albert Vullers

Albert Vullers

Asset Manager - SPIE Nederland

Het aantal glasvezelaansluitingen in Nederland groeit in een rap tempo naar 8 miljoen in 2030. Maar wat gaan we doen als Nederland verglaasd is? En hoe ziet de toekomst van beheer en onderhoud eruit? Antwoorden op deze vragen en meer krijgt u tijdens de live podcast.

Jeremy Thomas

Jeremy Thomas

Enterprise Time & Synchronization BD - ADVA

In zijn presentatie gaat Jeremy Thomas, Enterprise Business Developer bij ADVA Oscilloquartz, in op Enterprise Time and Synchronisation. Hij bespreekt onder andere key application voorbeelden uit de praktijk, waarbij architecture en technologische aspecten centraal staan.

Maaike van Kessel

Maaike van Kessel

Practor Digitaal Vakmanschap - Noorderpoort

Om jongeren enthousiast te maken voor de glasvezelindustrie, moet het onderwijs en het bedrijfsleven goed met elkaar samenwerken. In deze live podcast wordt samen gekeken naar de beste invulling voor een onderwijsmodule die past bij de behoeften van de sector en de student.

Kees Jonker

Kees Jonker

CEO - Speer-IT

De huidige markt kenmerkt zich door schaarste aan capaciteit. We zouden deze schaarste moeten aangrijpen om meer samen te werken. Maar hoe kunnen we dit met elkaar aanpakken zodat we toch kunnen blijven innoveren? Kees Jonker (CEO Speer-IT) deelt zijn visie tijdens de Fiber Vakdag.

Toby Williams euNetworks

Toby Williams

Head of Infrastructure Investment - euNetworks

In zijn presentatie vertelt Toby Williams van euNetworks alle factoren en trends op het gebied van seamless engineering bij zeekabels en terrestrial networking. Door zijn jarenlange ervaring (30+ jaar) in de glasvezelsector weet Toby als geen ander wat de uitdagingen van morgen zijn.

Rudolf van der Berg

Rudolf van der Berg

Project & Programma manager - Stratix Consulting

Stel, iedereen in Nederland zou het glasvezelnetwerk toegankelijk maken voor diensten van derden (open access), hoe zou het (samenwerkings)model er dan uitzien? Hoe ver zijn we daar van af en wat is er voor nodig om open access voor elkaar te krijgen? Rudolf geeft antwoorden op deze vragen en meer.

Jan

Jan Thielemans

Program Manager Connectivity Services - Arcadiz

Jan Thielemans heeft meer dan dertig jaar ervaring in data communicatie op lokaal en Europees niveau. Tijdens zijn presentatie geeft hij inzichten over complexe integratie mogelijkheden op het gebied van encryption, beschikbaarheid en glasvezel.

Wouter-Schroer-_2_

Wouter Schroer

Algemeen Directeur - TReNT Glasvezel

In 2030 hebben 8 miljoen Nederlandse huishoudens een glasvezelaansluiting in de meterkast. En zoals het er nu naar uitziet, gaan we dit als sector ook realiseren. Maar wat gaan we als sector doen als de bouw van FTTH in Nederland grotendeels klaar is?

Fiber Vakdag 2022 werd mede mogelijk gemaakt door: