Colocatie en connectiviteitsprovider NLDC is partner van de Fiber Carrier Association

De Fiber Carrier Association (FCA), de brancheorganisatie voor glasvezelcarriers, maakt vandaag bekend dat NLDC partner is geworden. NLDC biedt colocatie- en connectiviteitsdiensten en is met 6 datacenters verspreid over Nederland de grootste Nederlandse datacenterdienstverlener. Met dit partnership verbreedt de FCA voor het eerst zijn netwerk met een colocatie provider en neemt met NLDC één van de belangrijkste afnemers van carrier connectiviteit in Nederland op onder zijn partners.

De snel groeiende behoefte aan connectiviteit gaat hand in hand met de sterke groei van de Nederlandse markt voor colocatie. Het partnership met NLDC is daarom voor de hand liggend, vindt Andrew van der Haar, directeur van de FCA. “Hoogwaardige connectiviteit is voor datacenters een noodzakelijke voorwaarde voor hun dienstverlening. De bij de FCA aangesloten fiber carriers komen NLDC als grootste Nederlandse provider van datacenterdiensten dan ook regelmatig tegen. We willen met dit partnership werken aan het in stand houden en verder ontwikkelen van het hoogwaardige, fijnmazige glasvezelaanbod in Nederland. De expertise die NLDC inbrengt bij de FCA is een zeer welkom perspectief op dit thema. We zijn dan ook erg enthousiast dat NLDC de FCA versterkt.”

NLDC heeft 6 datacenters verspreid over Nederland. Drie van deze datacenters staan in de metropoolregio Amsterdam, de andere drie in Rotterdam, Eindhoven en Groningen. Door deze landelijke dekking kan NLDC ieder marktsegment bedienen, of het nu om applicaties gaat die dicht bij datahub Amsterdam moeten staan of zogenaamde ‘edge’ toepassingen. Het bedrijf is de meest duurzame colocatie- en connectiviteitsprovider van Nederland en bezit als enige partij in Nederland een Tier IV gecertificeerd datacenter, gelocaliseerd in Eindhoven.

Door de spreiding van de datacenters van NLDC in Nederland is goede, betrouwbare connectiviteit die kan worden afgenomen bij verschillende carriers zeer belangrijk. Rick van Fucht, manager connectivity van NLDC, ziet daarom grote toegevoegde waarde in het partnership met de FCA. “Het digitale ecosysteem in Nederland staat of valt met goede samenwerking en een solide begrip van elkaars belangen. Als voormalig voorzitter en medeoprichter van de FCA ligt het voor mij voor de hand om de samenwerking weer op te zoeken. Uit eigen ervaring weet ik dat zowel carriers als datacenters veel gemeenschappelijke belangen hebben. Datacenters zijn de ‘rotondes’ waar veel netwerken van carriers op elkaar aansluiten. Vanuit het perspectief van NLDC is het belangrijk om op de hoogte te blijven van wat er speelt bij de carriers, omdat wij met zo veel mogelijk van hen willen kunnen connecteren. We trekken daarom graag samen op met de FCA: we hebben elkaar nodig en moeten elkaar ondersteunen waar mogelijk.”