euNetworks, Breedband Delft en Stichting GlasLokaal nieuwe deelnemers

De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, kondigt vandaag aan dat euNetworks, Breedband Delft en Stichting GlasLokaal zich hebben aangesloten als deelnemer. Met deze drie nieuwe deelnemers verstevigt FCA zijn positie als primaire gesprekspartner voor overheid en marktpartijen als het gaat om de aanleg en exploitatie van glasvezelnetwerken.

euNetworks is marktleider op het gebied van datacenterconnectiviteit met een directe verbinding met meer dan 370 datacenters in Europa en een nog groter aantal datacenters die indirect met elkaar verbonden zijn. Daarnaast is euNetworks een toonaangevende aanbieder van cloudconnectiviteit, die 14 cloudplatforms met elkaar verbindt.

Breedband Delft beheert een eigen glasvezelnetwerk voor regionale organisaties. Het glasvezelnetwerk biedt organisaties de mogelijkheid om door middel van VoIP en SaaS aanzienlijke kosten te besparen. Daarnaast biedt Breedband Delft ook internet en 1Gbps verbindigen. Het netwerk van Breedband Delft strekt zich uit over Delft, het Westland en een groot gedeelte van Nootdorp en Pijnacker.

Een vergelijkbaar initiatief is Stichting GlasLokaal. Stichting GlasLokaal voorziet ruim 300 instellingen in de publieke sector in en om Den Haag van snel breedbandinternet. Op initiatief van een aantal Haagse schoolbesturen ontstond de stichting in 2004. Het dienstenpakket van GlasLokaal bestaat uit een aansluiting op het glasvezelnetwerk, waarmee via SURFnet of Prolocation toegang tot het internet wordt verschaft. GlasLokaal garandeert een snelheid van tenminste 1Gbit/sec.

Andrew van der Haar, directeur van de FCA, is verheugd met de drie nieuwe deelnemers. “Ik ben ongelofelijk blij met de diversiteit van bovengenoemde deelnemers. Met euNetworks die zich met name richt op de zakelijke markt, de samenwerkingsorganisatie Breedband Delft die zich inzet voor een glasvezelnetwerk voor regionale organisaties en Stichting GlasLokaal die glasvezel levert aan de publieke sector, verbetert de FCA haar positie als vertegenwoordiger van de branche richting overheid en stakeholders aanzienlijk.”