FTTH Conference 2019

FCA is associate partner van de FTTH conference

De Fiber Carrier Association is nauw betrokken bij het FTTH Conference die van 12 tot en met 14 maart aanstaande wordt georganiseerd. Elk jaar kiest de FTTH Council een andere stad, dit jaar is dat Amsterdam. De FCA heeft aangeboden om mee te helpen, zodat dit evenement in Nederland goed op de kaart wordt gezet en om bezoekers vanuit meer dan 90 verschillende landen te laten zien dat Nederland erg vooruitstrevend is op het gebied van glasvezel. We zijn verheugd dat Mona Keijzer, huidige staatssecretaris EZK, alsmede Constantijn van Oranje, speciaal gezant van StartupDelta, aanwezig zijn op dit evenement.

  • De 16de editie van de FTTH Conference, de grootste glasvezelconferentie ter wereld, vindt van 12 tot en met 14 maart 2019 plaats in de Amsterdam RAI.
  • Staatssecretaris Mona Keijzer, verantwoordelijk voor Economische Zaken en Klimaatbeleid, en KPN CEO Maximo Ibarra houden een keynote speech
  • Constantijn van Oranje, Speciaal Gezant StartupDelta, zal de afsluitende keynote speech houden en zal deelnemen aan een chat sessie met startups.
  • De FTTH-conference trekt over het algemeen 3000 deelnemers uit 90 verschillende landen

De FTTH Conference is ’s werelds grootste, jaarlijkse evenement gewijd aan technologische innovatie in glasvezelnetwerken en -diensten, Europees digitaal beleid en investeringen. Door Amsterdam te kiezen als locatie voor de FTTH Conference 2019 wil de FTTH Council Europe de rol van Nederland als koploper in digitale innovatie erkennen. Nederland is een van Europa’s eerste leiders op het gebied van FTTH connectiviteit en wordt gezien als een belangrijke en spraakmakende gastheer voor de conferentie van 2019.

Veel prominente sprekers

Staatssecretaris Mona Keijzer, verantwoordelijk voor Economische Zaken en Klimaatbeleid, zal tijdens de openingsceremonie op 13 maart een keynote speech houden. Gevolgd door andere inspirerende sprekers zoals Maximo Ibarra (CEO KPN), Martijn Snoep (voorzitter ACM), Alex Goldblum (CEO Eurofiber), Roberto Viola (directeur-generaal DG Connect, Europese Commissie) Dana Tobak (CEO van Hyperoptic), Mike McTighe (voorzitter van Openreach), Alisson Kirby (CEO en voorzitter TDC Group), Mike Sherman (Chief Strategy Officer BT Group), Thomas Reynaud (CEO van Iliad), Enrique Blanco (Global CTIO Telefonica) en Emmanuel Lugagne Delpon (CTO Orange Group Networks).

Op de agenda van de aankomende editie staan enkele keynote panels van hooggeplaatste vertegenwoordigers van de belangrijkste bedrijven uit de sector zoals KPN, Orange, Telefonica, CityFibre, Open Fiber, Openreach en Eurofiber op de planning. Het programma geeft het publiek inzicht in de meest voorkomende en actuele vraagstukken op het gebied van technologie, beleid en investeringen van deze markt. Glasvezel, 5G dichtheid, nieuwe investeringstrends en bedrijfsmodellen komen onder andere aan bod.

Voor de eerste keer zal er, in samenwerking met StartupDelta, een sessie worden gewijd aan startups. Constantijn van Oranje, Speciaal Gezant StartupDelta, zal op 14 maart de afsluitende keynote speech van de FTTH Conference houden en zal deelnemen aan een chatsessie met startups.