Fiber Carrier Association verwelkomt AFIBER als nieuwe deelnemer

De Fiber Carrier Association (FCA), de branchevereniging voor fiber carriers in Nederland, maakt vandaag bekend dat AFIBER zich heeft aangesloten als deelnemer. AFIBER heeft sinds 2015 de nieuwste passieve en actieve technieken voor optisch transport in het netwerkdesign toegepast en wil de opgedane kennis daarover graag delen binnen het bredere netwerk van de FCA. Waar de eindgebruiker traditioneel gezien vaak lang moet wachten voor configuraties, quotes en veranderingen in het netwerk, kan AFIBER dankzij een hoge mate van automatisering en innovatieve technieken snel leveren.

AFIBER heeft het eigen netwerk voorzien van apparatuur waarmee SDN (software defined networking) in combinatie met actieve DWDM (Dense Wavelength Division Multiplexing) toegepast kunnen worden. Dit maakt het eenvoudiger voor eindgebruikers om zelf instellingen en lichtpaden over het netwerk te maken en het beheer van optische verbindingen te verbeteren. Het netwerk is daarmee gereed voor de connectiviteitsbehoeften van de toekomst.

Remco Kaphorst, technisch directeur en medeoprichter AFIBER: “Naast innovaties in ondergrondse glasvezelinfrastructuur, optical distribution frames en DWDM-technieken streven we voortdurend naar digitaliseren en het automatiseren van infrastructuur en reduceren van handmatige en foutgevoelige processen. Aansturing van optische netwerken door middel van open standaarden zullen een steeds grotere rol spelen bij carriers. Hiermee worden klantervaringen geoptimaliseerd en processen versneld. We delen onze kennis en cases graag met de community. Daarnaast versterken we FCA graag bij het behartigen van de belangen van de branche op het gebied van bijvoorbeeld wet- en regelgeving en andere branche specifieke thema’s.”

Rick van Fucht en Andrew van der Haar, respectievelijk voorzitter en directeur van de FCA, zijn verheugd dat AFIBER haar expertise beschikbaar wil stellen voor de FCA. Van der Haar: “Het is zeer positief dat AFIBER ons initiatief op deze manier wil steunen. Wij beschouwen het als een mooie aanvulling op de reeds aanwezige expertise binnen de FCA”.

De FCA kent op dit moment als deelnemers Relined, Breedband Tilburg, Rekam, Breedband Regio Eindhoven, Community Network, Vitrumnet, Trent Glasvezel, Fore Freedom, NDIX, Glazenmaas en Stadring Leeuwarden. De brancheorganisatie staat open voor alle onafhankelijke carriers in Nederland. De FCA verwacht dit jaar nog enkele nieuwe deelnemers en partners te mogen verwelkomen.