Huawei

Inspirerend Minicollege bij Huawei Nederland

Met veel interesse hebben de bezoekers genoten van het eerste FCA Minicollege van dit jaar. Tijdens deze middag deelden de experts van onze partner Huawei kennis en oplossingen voor enterprises en de glasvezelsector.

Sinds maart heeft Huawei Nederland zich aangesloten als partner van de Fiber Carrier Association. Daarom was het FCA Minicollege de uitgelezen kans om aan alle bezoekers te laten zien welke oplossingen zij bieden op het gebied van connectiviteit.

Duurzame antenne voor de toekomst

Tijdens de rondleiding in het hoofdkantoor in Rijswijk, liet Jurjen Veldhuizen (Director Marketing and Solution Sales Huawei NL) een zeer geavanceerde nieuwe antenne zien die Huawei heeft ontwikkeld. De antenne, die 2.10 meter lang is, ondersteunt zo goed als alle mogelijke frequenties plus de 3,5 Ghz-frequentie die straks in het najaar worden geveild voor 5G. Ook is er nagedacht over de duurzaamheid van de antenne. “Door phase shifters op een zo efficiënt mogelijke manier te verwerken in de antenne, verbruikt hij met hetzelfde vermogen 15% minder energie”, aldus Veldhuizen.

Flexibele oplossing van Huawei voor FTTR

Ook lieten de experts van Huawei een slimme methode zien om Fiber-to-the-Room (FTTR) gemakkelijker te maken, zodat huishoudens zelf met fiber aan de slag kunnen gaan. Door het gebruik van lijm en een hittepistool kan men straks langs de plinten en randen flinterdunne glasvezelkabels verwerken in de huiskamer. De kabels, die door het blote oog niet te zien zijn, worden vervolgens door een combikabel verbonden met de access points zodat je overal in huis een stabiele en snelle internetverbinding hebt.

Speer IT nieuwe partner

Tussen de presentaties door maakte Andrew van der Haar, directeur van de Fiber Carrier Association bekend dat Speer IT zich als partner aansluit bij de FCA. ‘Wij hechten grote waarde aan hoe de FCA de glasvezelbranche en haar leden vertegenwoordigd en verbindt. Het is mooi om te zien hoe zij de kennis en mensen samenbrengt en daarin investeert. Ze geven een gezicht aan de branche en maken zich hard hiervoor. Daarom vinden we het dan ook belangrijk om als partner aan te sluiten bij de FCA’, vertelt Paul Havinga (commercieel directeur Speer IT).  

Ook deelnemen aan het Minicollege?

Na laatste technische sessie was er voldoende ruimte voor de aanwezigen om tijdens de borrel onderling kennis uit te wisselen. Mede dankzij de inspirerende sessies en uitstekende gastvrijheid van Huawei was dit Minicollege weer eentje voor de boeken. 

Maar bij de FCA zitten we zeker niet stil. Heeft u daarom suggesties voor het nieuwe Minicollege? Of wilt u verzekerd zijn van uw plek tijdens een van deze bijeenkomsten? Neem dan contact met ons op.