FCA Kees Verhoeven

Oud-Tweede Kamerlid Kees Verhoeven treedt toe als adviseur voor de Fiber Carrier Association

Voormalig Tweede Kamerlid Kees Verhoeven, meermaals verkozen tot IT-politicus van het jaar en voormalig woordvoerder Digitalisering bij D66, zal met ingang van 1 augustus toetreden als adviseur voor de Fiber Carrier Association, de brancheorganisatie voor digitale connectiviteit. De voormalig tech-politicus Verhoeven gaat zich inzetten voor een duurzame en toekomstbestendige digitale infrastructuur.

Onlangs werd bekend dat de tech-politicus in de Tweede Kamer, na ruim tien jaar een punt zet achter zijn Kamerlidmaatschap. In die periode maakt hij zich sterk voor meer aandacht voor digitalisering in de politiek. Zo was hij een groot voorstander van de Commissie van Digitale Zaken en uitte hij zich kritisch over over het plan van het demissionaire kabinet om inlichtingen- en veiligheidsdiensten meer speelruimte te geven. Met de toetreding als adviseur bij de brancheorganisaties gaat Verhoeven zijn kennis en ervaring buiten de Kamer inzetten ten behoeve van digitalisering.

Adviseur Digitale Transformatie

Verhoeven geeft aan dat zijn werk in de Kamer erop zit, maar zijn missie om aandacht te krijgen voor digitalisering in de politiek te vervolgen, als adviseur Digitale Transformatie bij de FCA. Bij de Dutch Data Center Association (DDA) zal hij vanaf 1 augustus dezelfde functie vervullen. Verhoeven: “Digitalisering is een mega-onderwerp, vergelijkbaar met duurzaamheid, want het gaat over onze toekomst. Er komt langzaamaan meer aandacht voor, maar nog lang niet voldoende. Dat geldt voor de technologieën zelf, maar ook voor onderliggende digitale infrastructuren die er fundamenteel voor zijn. Ik kijk er dan ook zeer naar uit om nu ook buiten de politiek, maar midden in de maatschappij, mij bezig te houden met deze belangrijke thema’s voor Nederland vanuit een adviserende rol.”

Andrew van der Haar, directeur van de FCA: “Onze digitale connectiviteit sector moet hard meegroeien om de verdere digitalisering van Nederland mogelijk te maken. Helemaal in de afgelopen 1,5 jaar waarin door de crisis de meeste mensen geheel afhankelijk waren van onze sterke digitale infrastructuur. Ik ben blij dat in deze tijden een ervaren en verbindende kracht als Kees Verhoeven ons kan adviseren. Wij kijken erg uit naar onze samenwerking.”