fore-freedom

Toetreding van Morrison & Co in Fore Freedom Holdings

Fore Freedom Holding is verheugd de overname te kunnen aankondigen van het belang in Fore Freedom Holdings B.V. door H.R.L. Morrison & Co (‘Morrison & Co’) van Ancala Partners. De aankoop is gedaan in opdracht van het Morrison & Co Growth Infrastructure Fund (‘MGIF’), dat investeert in infrastructuuractiva die essentiële diensten leveren aan lokale gemeenschappen.

Fore Freedom is een onafhankelijke ontwikkelaar, eigenaar en exploitant van zakelijke glasvezelnetwerken in heel Nederland. Meer dan 10 jaar geleden zijn zij gestart met het ontwikkelen van collectieve glasvezelnetwerken op bedrijventerreinen waarbij zij een 100% open en voor elke ondernemer betaalbaar, glasvezelnetwerk leveren. Uniek in de markt zijn de enorme keuzemogelijkheden. Meer dan 60 Internet Service Providers zijn aangesloten op het netwerk en leveren daar IP-diensten zoals internet, IT-security, telefonie en clouddiensten.
De keuzevrijheid en de onderlinge concurrentie tussen de dienstenleveranciers dragen bij aan kwalitatief hoogwaardige en betaalbare glasvezel aansluitingen voor zowel de kleine als grootte ondernemingen. Onder de referenties bevinden zich Hogescholen, Parkmanagement, overheden en verschillende non-profitorganisaties tot alle type MKB-bedrijven en Multinationals. Fore Freedom zal blijven open staan voor providers die gebruik kunnen/willen maken van de infrastructuur op de meer dan 100 bedrijventerreinen waar zij momenteel actief is.

Fore Freedom Holdings werkt samen met een gelieerd aannemingsbedrijf om adequaat te kunnen schakelen op alle gewenste vlakken en heeft hierdoor korte doorlooptijden om netwerken en aansluitingen te kunnen realiseren. Verder beschikt Fore Freedom door deze samenwerking over meer dan 450km stalen leidingen die ingezet kunnen worden als ‘highly protected’ telecomtracés.
Met de komst van Morrison & Co kan Fore Freedom haar sterke groei in de aanleg van betaalbare collectieve netwerken op bedrijventerreinen doorzetten en maatwerkoplossingen gaan bieden op het gebied van Multi-tenant gebouwen.

Momenteel maakt de glasvezelbranche een consolidatieslag door. Fore Freedom kiest door de samenwerking met Morrison voor eigen kracht, keuzevrijheid en een strategie waarbij het voor iedere ondernemer in het collectief mogelijk is om de overstap te maken naar een betaalbare, betrouwbare en snelle glasvezelaansluiting.

Edwin de Raadt, Managing Director, Fore Freedom Holdings: “We zijn verheugd om samen te werken met Morrison & Co om ons bedrijf verder op te schalen en onze groeiambitie te ondersteunen om de best value fiber-to-the-office breedbandprovider van Nederland te worden. Gezamenlijk met Morrison & Co kunnen we profiteren van de diepgaande ervaring met dataconnectiviteit en financieringsmogelijkheden, samen met een ondernemende groeigerichte aanpak.”

Vincent Gerritsen, Head of Private Markets, Europe van Morrison & Co: “Ik ben verheugd om samen te kunnen werken met het ervaren team van Fore Freedom. Hun kwalitatief hoogwaardige aanpak en groeipotentieel past goed bij onze beleggingsstijl en -filosofie. Naarmate de vraag naar dataconnectiviteit blijft toenemen is er een aanzienlijk potentieel om de glasvezelnetwerken van Fore Freedom uit te breiden naar meer Nederlandse bedrijvenparken die momenteel afhankelijk zijn van tragere en minder energie-efficiënte connectiviteitstechnologieën. We zijn actief bezig met het uitbreiden van onze portefeuille in Europa en deze investering biedt verder groeipotentieel en diversificatie voor onze investeerders en sluit goed aan bij onze kracht in digitale connectiviteit.”

Het Morrison & Co Growth Infrastructure Fund investeert in infrastructuuractiva die aansluiten bij de thematische filosofie gericht op koolstofarme, hernieuwbare energie, data en connectiviteit, waaronder Galileo Green Energy, een pan-Europese ontwikkelaar van hernieuwbare energie, eigenaar en exploitant.

Morrison & Co heeft diepgaande investerings- en operationele ervaring in digitale infrastructuur onder andere middels haar investeringen in Vodafone New Zeeland en Canberra Datacenters.