De FCA is op 7 maart 2016 opgericht door Andrew van der Haar, Niels van der Pluijm en Rick van Fucht. Na ondertekening van de statuten is de FCA officieel van start gegaan.
De FCA is opgericht om de belangen van stakeholders in de glasvezelsector beter te behartigen. Door bundelingen van krachten en kennis zijn doelstellingen voor deelnemers en partners beter te realiseren.
De FCA is een stichting en heeft een vijfkoppig bestuur. Op dit moment zitten Andrew van der Haar (directeur & secretaris), Lex Wils (voorzitter), Marbo Rooseboom (penningmeester), Teun van der Velden (algemeen bestuurslid) en Robert van Tuinen (algemeen bestuurslid) in het bestuur.
Alle organisaties die diensten leveren in de glasvezelsector kunnen zich aansluiten bij de FCA. We onderscheiden deelnemers en partners. Voor beide groepen hanteren we, afhankelijk van de door ons geboden mogelijkheden, verschillende tarieven per jaar.

De FCA heeft vier hoofddoelstellingen:

  • stimuleren van open netwerken waarover iedere aanbieder diensten kan transporteren.
  • samen met deelnemers en partners het faciliteren van een kwalitatieve glasvezelinfrastructuur.
  • bevorderen van glasvezelverbindingen als nutsvoorziening.
  • duiding aan (lokale) overheid en advies bij regelgeving over zaken rondom glasvezel.

De voordelen hebben wij op pagina ‘Aansluiten’ uitgewerkt.

Ga naar Aansluiten

Deelnemers faciliteren alles rondom de aanleg van glasvezel. Denk aan het graven van sleuven en het leggen de glasvezelkabels. Partners leveren producten en diensten aan de deelnemers, die zo in staat zijn om hun dienstverlening uit te voeren.

Een keer per jaar publiceert FCA het onderzoeksrapport Nederland op Glasvezel met een overzicht van alle actuele ontwikkelingen in de glasvezelsector.

Een keer per jaar organiseert de FCA de Fiber Vakdag, waar vakspecialisten samenkomen om gezamenlijk over een actueel thema te praten.

Verschillende malen per jaar organiseert de FCA een minicollege over een actueel onderwerp. Een vakspecialist vertelt tijdens dit college alles over dit onderwerp en de aanwezigen kunnen vragen stellen.

Neem contact met ons op

Wilt u in contact komen met ons of heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.