FCA - Nederland op Glasvezel - 2021

Nederland op Glasvezel 2021

In de vijfde editie van Nederland op Glasvezel, het jaarlijkse rapport van de Fiber Carrier Association (FCA), kijken we wederom naar de trends uit de glasvezelmarkt. De coronacrisis heeft voor de nodige uitdagingen gezorgd en hier en daar waren wat complicaties bij de aanleg. Maar belangrijker: er zijn afgelopen jaar een record aantal glasvezelaansluitingen gerealiseerd.

Nederland op Glasvezel 2020

De vierde editie van het jaarlijkse rapport ‘Nederland op glasvezel’ geeft weer inzicht in de stand van zaken rondom glasvezel. In het rapport is te lezen dat door de aanwezigheid van een landelijke digitale infrastructuur onze economie tijdens de coronacrisis heeft kunnen doordraaien. De aanwezigheid van een wijdvertakt glasvezelnetwerk heeft daar een belangrijke bijdrage aan geleverd.

Nederland op Glasvezel 2019

De FCA publiceert jaarlijks een overzicht van ontwikkelingen in de glasvezelsector. In 2019 nam de aanleg van nieuwe FTTH-netwerken hoge vlucht, maar was ook sprake van harde concurrentie. En terwijl ook volop zakelijk glasvezel wordt aangelegd, blijft aandacht voor internationale overzeese verbindingen noodzakelijk. Lees er alles over in de nieuwste editie van Nederland op Glasvezel.

Nederland op Glasvezel 2018

Ook in 2018 zette de FCA op een rij wat de stand van zaken is rondom de aanleg van glasvezel in Nederland op Glasvezel 2018. Na een periode van stagnatie op het gebied van FTTH kwam de aanleg in 2018 weer op stoom. In het rapport wordt ook buiten de eigen kaders gekeken, en aan de bel getrokken over de beoogde uitrol van 5G, die zonder fijnmazige glasvezelnetwerken wordt bemoeilijkt.

Nederland op Glasvezel 2017

FCA gaf met het rapport Nederland op Glasvezel voor het eerst inzicht in de stand van zaken rondom de aanleg van glasvezel in Nederland. Het rapport behandelt de Nederlandse voorsprong op het gebied van digitale connectiviteit en innovatieve nieuwe toepassingen die er voor zorgen dat vele huishoudens en bedrijven gebruikmaken van breedbandig internet.

Onderwijs, opleidingen en trainingen in de glasvezelbranche

De FCA presenteert met trots het eerste verkennend onderzoek naar het aanbod aan opleidingen in Nederland voor de glasvezelsector. In dit onderzoek is te lezen welke opleidingen er worden aangeboden die gericht zijn op het opleiden van professionals voor de branche. Daarnaast wordt er gekeken naar hoe het onderwijs beter kan aansluiten bij de behoeftes van de sector.

Belang van connectiviteit voor digitale transformatie

We maken allemaal dagelijks gebruik van internet, maar bij weinigen is bekend hoe data van A naar B komt. Connectiviteit is een verzamelterm voor alles wat bij transport van data komt kijken. Dit rapport biedt een toegankelijk, rijk geïllustreerd overzicht van soorten netwerken, de manier waarop zij werken en hoe zij gezamenlijk het internet vormen.

Neem contact met ons op

Wilt u in contact komen met ons of heeft u vragen en/of opmerkingen? Wij helpen u graag! Vul het contactformulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.