Opening Tilburg Fiber Exchange op 26 juni

Nu steeds meer organisaties en bedrijven processen en diensten digitaliseren, groeit de vraag naar betrouwbare platformen waar netwerken, dienstenaanbieders en eindgebruikers elkaar vinden. Daarom opent op 26 juni aanstaande de Tilburg Fiber Exchange (TiFX), onderdeel van Breedband Tilburg.

Als knooppunt voor breedbanddiensten is de TiFX de schakel tussen lokale, regionale en landelijke netwerken en dienstenaanbieders. Onder andere Midden Brabant Glas, Glasnet Kraaiven, Breedband Regio Eindhoven, Dongen, ParkNed, CrosNetworks, Eurofiber en Relined zijn al aangesloten op de fiber exchange. Verschillende andere partijen hebben ook interesse getoond om ook aangesloten te worden. Zo is recentelijk een samenwerking met Eindhoven Fiber Exchange gestart en zal de dienstverlening verder worden uitgebreid.

Met de TiFX springt Breedband Tilburg in op de snel groeiende behoefte aan (inter)regionale en landelijke connectiviteit. Door de exchange als open platform in te richten hebben eindgebruikers ruime keuze en is het ook voor carriers interessant om een aanwezigheid te hebben op het platform.